A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Cikó

2016.07.01. 18:02 | juc | Szólj hozzá!

Cikó Tolna megyében van, egy kis, főleg svábok lakta falu. Ott éltünk kb. 4-5 éves koromig, azután költöztünk Bonyhádra, majd Tamásiba. Most családilag eltöltöttünk ott és a környéken 2 napot, nagyon jó volt, és micsoda helyek vannak! (a kezemen a tetoválás nem igazi.)

c23.jpg

c20.jpg

c22.jpg

c11.jpg

c10.jpg

c13.jpg

c8.jpg

c14.jpg

c21.jpg

c15.jpg

c6.jpg

c4.jpg

c5.jpg

c9.jpg

c7.jpg

A grábóci templom pl. konkrétan az erdőben van, kicsit szürreális, mert amikor odasétáltunk, angolul beszélő szerb ortodox szerzetesek fogadtak bennünket. A templom sokáig be volt zárva (pl. apukám se járt bent soha, pedig kb. 10 évig járt a templom melletti házakhoz dolgozni), most felújították, és hát elképesztő. Egy ragyogó, agyondíszített, vibráló ékszerdoboz az erdőben. Nem nagyon fényképeztem, mert éppen befejeződött náluk egy temetés. A kis fehér házban (az előtérben) forrásvíz folyik a rézcsőből, friss, tiszta, hideg.

c3.jpg

c1.jpg

c2.jpg

Ez a romtemplom Cikó mellett áll, valószínűleg a 12-13. századból származik, már a 19. században is romos állapotú volt, búcsújáró helynek használták, csodatévőnek hitték, Vörösmarty is írt róla. Ma már csak az oltárrész áll, nagyon szép. A téglákban  vésett nevek, régi típusú betűkkel, évszámokkal.

c19.jpg

c17.jpg

c18.jpg

c16.jpg

Mentés

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr358843196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása