A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Hétfő: művtöri, pótlás: Cool Britain

2012.06.06. 17:49 | juc | Szólj hozzá!

A kilencvenes évek második felében Angliára figyelt a világ: egy férfias asszonyság után egy fiatal, jóképű pasi lett a miniszterelnök, az Oasis-szel feltámadt poraiból a popzene, Hugh Grant személyében végre megint volt egy igazi brit születésű világsztár, Sir Norman Foster átrajzolta a London-térképet, tombolt a Trainspotting-őrület, megszületett a Mini Cooper redesignolt változata, Bridget Jones, Harry Potter, és olyan nevek léptek színre, mint Damien Hirst, David Beckham, Alexander McQueen, Jamie Oliver vagy a Spice Girls (lehet a lányokat bírálni, de a popkultúrában betöltött szerepük megkérdőjelezhetetlen). Így aztán 1999-ben, amikor Julia Roberts igen komolyan besegített az országimázsnak a Notting Hill c. filmmel, akkor már mindenki, egyszerűen mindenki Londonba akart menni - egy hétvégére, vagy örökre. Ez volt a híres Cool Britain időszak, aminek aztán hiphopp vége is szakadt, kidurrant a dotcom-lufi, jött a válság, elmúlt az eufória.

Azt tudtátok, hogy miután Diana meghalt, egy elég komoly kis stáb ült össze, hogy helyrepofozza a Királyi Ház megtépázott tekintélyét, és újrapozicionálja a Királynőt? Pedig így volt ám. A szakértői csapat új, élénkebb színeket vezetett be Erzsébet Királynő ruhatárába, megkérték, hogy drága magániskolák helyett a köznép iskoláit látogassa (persze jó sok fotós kíséretében), és egyáltalán: mutatkozzon fiatalosabbnak, jobb fejnek. Erzsébetnek sok volt a rovásán (elsősorban az, hogy a világ többi részével ellentétben ő köztudomásúlag nem kedvelte Dianát), így aztán nem csoda, hogy 15 év, egy pompás esküvő, egy Arany és egy Gyémánt Jubileum, és egy közelgő, Danny Boyle (a Trainspotting és Slumdog Millionaire rendezője) által felvezetett Olimpia kellett ahhoz, hogy az angolok újra büszkék legyenek Angliára. Nagy-Britannia most megint menő – ezen a nyáron legalábbis mindenképpen.

(alább a királynő egy vicces infografikán, a brit Vogue szerint!)

 

 

Címkék: design art szín

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr154569771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása