A Juci világa egy rovat volt amit egy designmagazinban vezettem. De mivel Juci világa több, mint némi designbútor kéthavonta, létrehoztam ezt a blogot, hogy láthassátok, merre jártam és mi tetszett nekem. Ma már nem írok újságot, így kevesebb a designbútor, a puccos parti és a menő étterem a blogomon, de még most is igaz: You Can Find Inspiration in Anything. And if You Can't, Look Again (Paul Smith). Osvárt Judit

Követhetsz itt is:

Follow Me on Pinterest

És itt is:

Instagram

Lépcsőház

2010.11.26. 10:55 | juc | 4 komment

Ha lehetne utazni az időben, én biztos a Kiegyezés utáni Budapestre mennék, mert nagyon megnézném, milyen volt ez a város fénykorában. Valahogy nagyon elegánsnak és puccosnak képzelem, hintókkal, selyemszoknyákkal, hatalmas palotákkal. Persze tudom, biztos nem csak ilyen volt, és folyt a szennylé az úttesten, és mindenhova odapotyogtattak a lovak, de azért pl mekkora flash lehetett akkor felszállni a kontinens első földalattijára!... Na persze a földalatti mára kissé elavult, de legalább jól karban van tartva. Nem így az akkoriban épült több ezer bérház többsége. A tágabb belváros zömét alkotó épületek anno úgy épültek, hogy utcai frontjukon elegáns, nagypolgári lakások voltak, saját lépcsőházzal, tágas termekkel és cselédszobákkal, a hátsó, udvari részeken pedig a szegények laktak. Gyakorlatilag nem is találkoztak egymással... Mára ezeknek a házaknak a döntő többsége romhalmaz és csak néhány részletük emlékeztet a régi pompára – mint például ennek a lépcsőháznak az ablakai. És bár ezt  speciel hamarosan felújítják, elgondolkoztató, hogy mennyi szépség fog elpusztulni, míg sor nem kerül a renoválásukra...

 

 

 

Címkék: budapest art építészet lépcsőház

A bejegyzés trackback címe:

https://jucjucjuc.blog.hu/api/trackback/id/tr32474325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bjuciful 2010.11.26. 17:20:32

Milyen szép ez!!

Voltál már abban az épületben amiben a Filmjus is székel a Bródy Sándor utcában?
Wow! Gyönyörűen felújított lépcsőház, gondozott belső udvar, kovácsoltvas pillérek stb.. Ajánlom, egyszer nézz körbe ott is! :)

juc 2010.11.26. 17:22:35

@bjuciful: nneeem, de már annyit hallottam róla, hogy most már meg fogom nézni. hogy lehet oda bejutni??? most úgyis ráérek decemberben:)

bjuciful 2010.11.27. 15:17:24

hmm, nem is tudom, én csak a Filmjushoz szoktam menni. Megérdeklődjem, ki a közös képviselő? hogy bejuthass egy fotózásra?

juc 2010.11.29. 11:34:24

@bjuciful: ha nem nagy fáradság, akkor megköszönöm, ha megkérdezed, de nem annyira fontos:)) köszi!
süti beállítások módosítása